Du behöver

  • 4 st stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 125 g smör
  • 1 dl kaffe starkt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Kräm:

  • 75 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 2 msk vatten
  • Garnering:

  • marsipankycklingar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält blockchokladen tillsammans med smöret och tillsätt kaffet. Vänd ned chokladen i äggpöset. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ned mjölet i smeten. Fyll smeten i smord och strödd form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda på nedre falsen i 175 grader ungefär 40 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna.
2
3
Kräm: Rör samman smör och florsocker. Fortsätt att röra i ägget. Smält chokladen med vattnet i vattenbad eller mikrovågsugn. Låt svalna lite och rör ner chokladen i smörkrämen. Bred krämen ovanpå.

Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.


Recept // Fler övrigtrecept