Du behöver
- 4 st stora ägg
- 3 dl strösocker
- 125 g mörk blockchoklad
- 125 g smör
- 1 dl kaffe starkt
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 75 g smör
- 2 dl florsocker
- 1 st ägg
- 125 g mörk blockchoklad
- 2 msk vatten
- marsipankycklingar
Kräm:
Garnering:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält blockchokladen tillsammans med smöret och tillsätt kaffet. Vänd ned chokladen i äggpöset. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ned mjölet i smeten. Fyll smeten i smord och strödd form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda på nedre falsen i 175 grader ungefär 40 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna.
2
3
Kräm: Rör samman smör och florsocker. Fortsätt att röra i ägget. Smält chokladen med vattnet i vattenbad eller mikrovågsugn. Låt svalna lite och rör ner chokladen i smörkrämen. Bred krämen ovanpå.
Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Passar till:
- Bohuslänsröra på kavring
- Ägghalvor med spritsad laxcrème
- Ägghalvor med rom och räkor
- Pappas gravade strömming
- Sherrysill
- Inkokt makrill i gelé
- Inkokt lax
- Dillmajonnäs
- Timjans- och honungsgravad lax
- Strömmingslåda med kaviar
- Gravlaxsås
- Hjortronsås till rökt lax
- Dragonspäckad kotlettrad
- Ankis apelsinsås
- Fårfiol och pepparrotsvisp
- Grahamsbullar med russin
- Havrebullar
- Äggshot