Monas chokladdröm

Du behöver 4 st stora ägg 3 dl strösocker 125 g mörk blockchoklad 125 g smör 1 dl kaffe starkt 2 dl vetemjöl 2 tsk...


14 portioner

Du behöver

  • 4 st stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 125 g smör
  • 1 dl kaffe starkt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Kräm:

75 g smör
2 dl florsocker
1 st ägg
125 g mörk blockchoklad
2 msk vatten

Garnering:

marsipankycklingar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält blockchokladen tillsammans med smöret och tillsätt kaffet. Vänd ned chokladen i äggpöset. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ned mjölet i smeten. Fyll smeten i smord och strödd form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda på nedre falsen i 175 grader ungefär 40 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna.

2

3
Kräm: Rör samman smör och florsocker. Fortsätt att röra i ägget. Smält chokladen med vattnet i vattenbad eller mikrovågsugn. Låt svalna lite och rör ner chokladen i smörkrämen. Bred krämen ovanpå.


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top