RECEPT FRÅN IK

Masala med kikärtor

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paket kikärtor
  • 4 st tomater
  • 225 g paneer indisk färskost se tips
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 msk färsk riven ingefära
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vatten
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • ris
  • naanbröd Finns i asiatiska hyllan

Gör så här

1

Skala och halvera löken och skala vitlöken. Lägg allt i en mixer eller matberedare och mixa till puré. Det går också bra att grovriva löken och finriva vitlöken.

2

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Tärna tomaterna och skär osten i stora kuber. Hetta upp en stekpanna med olja och tillsätt lökpurén tillsammans med spiskummin, koriander, ingefära och chiliflakes. Stek under omrörning i 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fortsätt steka ytterligare 5 minuter.

3

Rör ner kikärtor och tärnad tomat. Tillsätt vatten, koka upp och låt puttra i 5 minuter.

4

Stek under tiden ostkuberna i lite olja tills de får fin färg. Lägg ner osten i grytan och rör ner hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt ris och naanbröd.

5

Tips!  Paneer är en mild proteinrik indisk färskost som bland annat finns i Apetinas sortiment. Den som inte får tag på paneer kan ersätta den med halloumi.


Kommentar:
Den indiska chilistarka grytan med kikärtor och mild paneerost gör du på en halvtimme.

Recept