Du behöver
- 4 st citron skal och fruktkött
- 4 dl vatten
- 2 l äpplen skalade och klyftade
- 1 kg strösocker
Gör så här
1
Skala citronerna med potatisskalare, försök att bara skala av det yttersta, lämna det vita.
2
Skär skalen i strimlor och koka dem mjuka i vattnet, cirka 10 minuter.
3
Skär bort allt det vita skalet från citronerna med en vass kniv, skär dem i fyra delar och skiva delarna.
4
Blanda citronkött, äppelklyftor och citronskalen med sitt kokvatten i en gryta.
5
Koka tills frukten blivit mosig, cirka 20 minuter. Tillsätt sedan sockret lite i taget och låt massan sakta koka till en glansig marmelad cirka 30 minuter till.
6
Rör om lite då och då så att marmeladen inte kokar fast.
7
Slå upp i väl rengjorda burkar. Förvara svalt.