RECEPT FRÅN IK

Marmelad med äpple och citron

Av .

Tillagningstid: 70 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 4 st citron skal och fruktkött
  • 4 dl vatten
  • 2 l äpplen skalade och klyftade
  • 1 kg strösocker

Gör så här

1
Skala citronerna med potatisskalare, försök att bara skala av det yttersta, lämna det vita.
2
Skär skalen i strimlor och koka dem mjuka i vattnet, cirka 10 minuter.
3
Skär bort allt det vita skalet från citronerna med en vass kniv, skär dem i fyra delar och skiva delarna.
4
Blanda citronkött, äppelklyftor och citronskalen med sitt kokvatten i en gryta.
5
Koka tills frukten blivit mosig, cirka 20 minuter. Tillsätt sedan sockret lite i taget och låt massan sakta koka till en glansig marmelad cirka 30 minuter till.
6
Rör om lite då och då så att marmeladen inte kokar fast.
7
Slå upp i väl rengjorda burkar. Förvara svalt.

Recept // Fler frukt & bärrecept