RECEPT FRÅN IK

Laxtacos med tillbehör

Av . Foto: Eva Hilldén

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600-800 g laxfilé utan skinn
  • salt, peppar
  • Fiskmarinad

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st jalapeno skivad
  • Picklad lök

  • 2 st rödlökar
  • 1 st jalapeno
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk flingsalt
  • Coleslaw

  • 0,5 st spetskål ca 500g
  • 2-3 st salladslökar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 krm tabasco
  • Pico de gallo

  • 3-4 st minipaprika i olika färger
  • 1 st rödlök
  • 1 st tomat
  • 0,5 st gurka
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 näve koriander
  • Tacosås

  • 1,5 dl smetana
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 tsk limesaft
  • 1 st lime finstrimlat skal
  • 2 pkt tortillabröd till servering

Gör så här

1

Skär laxen i kuber. Salta och peppra. Blanda marinaden, vänd i laxen, kyl i 1 timme. 

2

Picklad lök Skala löken, skiva lök och jalapeño. Koka upp vinäger, limesaft och salt i en kastrull. Ta det av värmen, blanda i lök och jalapeño. Låt kallna.

3

Coleslaw Finstrimla kål och salladslök. Blanda majonnäs, tabasco, kål och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

4

Pico de gallo Kärna ur paprikan,  skala löken. Finhacka paprika, lök, tomat och gurka. Blanda. Smaka av med vinäger, vitlök och salt. Toppa med koriander.

5

Tacosås Blanda smetana, majonnäs, limesaft och -skal. Smaka av med salt.

6

Stek laxen hälften i taget i het stekpanna 3–5 minuter tills den är precis genomstekt. Servera i tortilla med tillbehör.


Recept