Laxtacos med limemajo

Du behöver 500 g laxfilé skinn och benfri 2 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta pressad 1 tsk spiskummin 0.5 tsk chilipulver 0.5 tsk salt Limemajo...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn och benfri
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk salt

Limemajo

1.5 dl majonnäs
1 st lime det yttersta finrivna skalet

finrivna skalet

1 tsk limesaft färskpressad

Tillbehör

8 st tortillabröd
salladsblad strimlade
1 dl hackad koriander
limeklyfta

Gör så här

1
Skär laxen i tärningar, 2 x 2 cm. Blanda olivolja, vitlök, spiskummin, chilipulver och salt

2
i en bunke. Vänd ner laxtärningarna. Täck med plastfilm och ställ att marinera i kylskåp cirka 30 minuter.

3
Blanda majonnäs, limeskal och limesaft.

4
Slå in tortillorna i aluminiumfolie och värm dem i ugnen eller på grillen cirka 10 minuter. Håll dem varma i en handduk.

5
Fräs den marinerade laxen i en het panna cirka 5 minuter.

6
Lägg laxen, majon, salladsblad och koriandern på de varma tortillabröden och servera med ananassalsa och limeklyftor.


Kommentar:
Receptet kommer från boken Hamburgare och texmex, Semic av Lena Söderström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top