RECEPT FRÅN IK

Laxtacos med limemajo

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn och benfri
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk salt
  • Limemajo

  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet
  • finrivna skalet

  • 1 tsk limesaft färskpressad
  • Tillbehör

  • 8 st tortillabröd
  • salladsblad strimlade
  • 1 dl hackad koriander
  • limeklyfta

Gör så här

1
Skär laxen i tärningar, 2 x 2 cm. Blanda olivolja, vitlök, spiskummin, chilipulver och salt
2
i en bunke. Vänd ner laxtärningarna. Täck med plastfilm och ställ att marinera i kylskåp cirka 30 minuter.
3
Blanda majonnäs, limeskal och limesaft.
4
Slå in tortillorna i aluminiumfolie och värm dem i ugnen eller på grillen cirka 10 minuter. Håll dem varma i en handduk.
5
Fräs den marinerade laxen i en het panna cirka 5 minuter.
6
Lägg laxen, majon, salladsblad och koriandern på de varma tortillabröden och servera med ananassalsa och limeklyftor.

Kommentar:
Receptet kommer från boken Hamburgare och texmex, Semic av Lena Söderström


Recept // Fler fiskrecept