Du behöver
- 800 g fast potatis
- 1 msk olivolja
- 3 msk smör
- salt och peppar
- 2 msk persilja finhackad
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 2 st gula lökar
- 250 g frysta sojabönor (ca 4 dl)
Senapskräm
2 dl crème fraîche
2 msk dijonsenap
Till servering
4 st ägg
1 st knippe dill
Gör så här
Skala potatisen och skär den i knappt centimeterstora kuber. Stek dem i olja och i 1 msk av smöret i en panna tills de är gyllene utanpå och mjuka inuti. Krydda med salt och peppar och vänd ned persiljan. Håll varmt.
Skär laxen i stora tärningar, salta och peppra bitarna och stek dem gyllene i 1 msk av smöret. Håll varmt. Skala och tärna löken och stek den separat i det sista smöret. Håll varmt. Tina sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ihop crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatis, lök, lax och sojabönor i rader på tallrikar. Knäck äggen försiktigt och separera gulorna från vitorna. Spara vitorna till något annat och servera äggulorna i sina skal ovanpå pytten. Strö dillvippor över rätten och servera den tillsammans med senapskrämen.
Sojabönorna kompletterar förstås också en klassisk Biff Rydberg fint, då den traditionellt saknar grönt.