Laxpytt Rydberg med sojabönor

Du behöver 800 g fast potatis 1 msk olivolja 3 msk smör salt och peppar 2 msk persilja finhackad 500 g laxfilé skinn- och benfri...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja finhackad
  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 2 st gula lökar
  • 250 g frysta sojabönor (ca 4 dl)

Senapskräm

2 dl crème fraîche
2 msk dijonsenap

Till servering

4 st ägg
1 st knippe dill

Gör så här

1

 Skala potatisen och skär den i knappt centimeterstora kuber. Stek dem i olja och i 1 msk av smöret i en panna tills de är gyllene utanpå och mjuka inuti. Krydda med salt och peppar och vänd ned persiljan. Håll varmt.

2

Skär laxen i stora tärningar, salta och peppra bitarna och stek dem gyllene i 1 msk av smöret. Håll varmt. Skala och tärna löken och stek den separat i det sista smöret. Håll varmt. Tina sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ihop crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

3

Lägg upp potatis, lök, lax och sojabönor i rader på tallrikar. Knäck äggen försiktigt och separera gulorna från vitorna. Spara vitorna till något annat och servera äggulorna i sina skal ovanpå pytten. Strö dillvippor över rätten och servera den tillsammans med senapskrämen. 


Kommentar:
Sojabönorna kompletterar förstås också en klassisk Biff Rydberg fint, då den traditionellt saknar grönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top