Laxkanapéer med äggsallad

Formbröd med kallrökt lax, forellrom, ägg, salladslök, majonnäs och dill blir ett ljuvligt inslag på påskbordet.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 skiva formbröd
  • 3-4 msk smör till stekning
  • 75 g kallrökt lax
  • 50 g forellrom
  • 6 st dillvippor

Äggsallad

3-4 st hårdkokta ägg kalla
1 st salladslök stjälk
2 msk majonnäs
salt

Gör så här

1

Stek brödskivorna i smör. Låt svalna och ta ut rundlar, cirka 10 cm i diameter. 

2

Äggsallad Skala och hacka äggen. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda majonnäs, ägg och salladslök. Smaka av med salt. Fördela salladen på bröden.

3

Toppa med laxskivor, forellrom och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top