Kycklingröra till våfflor

Du behöver 0.5 pkt våffelmix (ca 200 g) Röra 2 st kycklingfiléer salt, svartpeppar 0.5 st rödlök 0.5 st röd paprika 0.5 st gul paprika...


6 portioner

Du behöver

  • 0.5 pkt våffelmix (ca 200 g)

Röra

2 st kycklingfiléer
salt, svartpeppar
0.5 st rödlök
0.5 st röd paprika
0.5 st gul paprika
1 msk hackad persilja
1 msk hackad färsk timjan
1 msk oregano hackad färsk
200 g färskost (philadelphia)
3 msk crème fraîche
1 tsk italiensk salladskrydda
rucolasallad

Gör så här

1
Gnid in kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg dem i en oljad ugnsfast form och stek dem i ugnen i 180 grader i cirka 30 minuter. Kontrollera att de är genomstekta. Innertemperaturen ska vara 70 grader. Ta ut filéerna och låt dem svalna något innan de tärnas i lagom stora bitar.

2
Finhacka rödlöken. Tärna paprikan. Hacka örterna. Blanda allt. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera röran med några blad rucolasallad på våfflorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top