Kycklingleverpastej från Florens

Du behöver 400 g kycklinglever 2 msk smör 6 st sardeller med kapris 1 msk kapris 2 msk persilja fint hackad 4 msk vin torrt...


0 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • 2 msk smör
  • 6 st sardeller med kapris
  • 1 msk kapris
  • 2 msk persilja fint hackad
  • 4 msk vin torrt vitt
  • 100 g smör mjukt
  • 1 krm vitpeppar

Garnering:

persilja

Gör så här

1
Tina fryst kycklinglever. Dela bitarna i halvor. Stek dem i smör på medelvärme 5 minuter. De ska vara nätt och jämnt genomstekta. Finhacka 100 g av levern. Mixa resten med sardellerna, eller passera genom stålsikt.

2
Blanda den finfördelade levern och sardellerna med den hackade levern. Tillsätt finhackad kapris och persilja. Blanda i vinet, det mjuka smöret och peppar. Lägg en liten hög pastej på havrecrostini, eller rostade smala pain riche-skivor. Garnera med persilja.


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top