RECEPT FRÅN

Kryddig lammkarré med granatäpple
Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner
Du behöver
- 1 kg lammkarré i ca 1 1/2 cm tjocka skivor
- 1 tsk salt
- 1 st gul lök
- 1 st kruka koriander
- 2.5 st mynta kvistar
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk kryddblandning garam masala
- 0.5 tsk chiliflakes
- 20 st kärnfria kalamataoliver
- 100 g fetaost
- 1 dl granatäppelkärnor
- 3 msk olivolja
- 3.5 msk persilja finhackad
Topping:
Gör så här
1
Salta köttet. Skala och finhacka löken. Finhacka koriander och mynta.
2
Blanda lök, koriander, mynta, spiskummin, paprikapulver, peppar, garam masala och chiliflingor i en bunke. Lägg i köttet och gnid in det med blandningen. Låt marinera i rumstemperatur cirka 20 minuter eller i kylskåp 2–3 timmar eller över natten.
3
Topping: Hacka oliverna. Smula eller hacka fetaosten. Blanda oliver, fetaost, granatäppelkärnor och olivolja. Blanda i persiljan.
4
Grönsaker: Ansa och skala morötterna och dela dem på längden. Ansa löken och dela den på längden. Tvätta rädisorna noga.
5
Stek köttet i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 5 minuter eller tills köttet är precis genomstekt. Du kan också tillaga köttet på grillen.
6
Dipp: Blanda ingredienserna till dippen medan köttet steks.
7
Toppa köttet med oliv-, feta- och granatäppelblandningen. Garnera med myntablad. Servera med de råa grönsakerna och dippen.
Kommentar:
Den som vill kan komplettera måltiden med gott bröd eller couscous.
Den som vill kan komplettera måltiden med gott bröd eller couscous.