RECEPT FRÅN IK

Kryddig lammkarré med granatäpple

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammkarré i ca 1 1/2 cm tjocka skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st kruka koriander
  • 2.5 st mynta kvistar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kryddblandning garam masala
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Topping:

  • 20 st kärnfria kalamataoliver
  • 100 g fetaost
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 3 msk olivolja
  • 3.5 msk persilja finhackad

Gör så här

1
Salta köttet. Skala och finhacka löken. Finhacka koriander och mynta.
2
Blanda lök, koriander, mynta, spiskummin, paprikapulver, peppar, garam masala och chiliflingor i en bunke. Lägg i köttet och gnid in det med blandningen. Låt marinera i rumstemperatur cirka 20 minuter eller i kylskåp 2–3 timmar eller över natten.
3
Topping: Hacka oliverna. Smula eller hacka fetaosten. Blanda oliver, fetaost, granatäppelkärnor och olivolja. Blanda i persiljan.
4
Grönsaker: Ansa och skala morötterna och dela dem på längden. Ansa löken och dela den på längden. Tvätta rädisorna noga.
5
Stek köttet i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 5 minuter eller tills köttet är precis genomstekt. Du kan också tillaga köttet på grillen.
6
Dipp: Blanda ingredienserna till dippen medan köttet steks.
7
Toppa köttet med oliv-, feta- och granatäppelblandningen. Garnera med myntablad. Servera med de råa grönsakerna och dippen.

Kommentar:
Den som vill kan komplettera måltiden med gott bröd eller couscous.

Recept // Fler lammköttrecept