Kryddig lammkarré med granatäpple

Du behöver 1 kg lammkarré i ca 1 1/2 cm tjocka skivor 1 tsk salt 1 st gul lök 1 st kruka koriander 2.5 st...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammkarré i ca 1 1/2 cm tjocka skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st kruka koriander
  • 2.5 st mynta kvistar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kryddblandning garam masala
  • 0.5 tsk chiliflakes

Topping:

20 st kärnfria kalamataoliver
100 g fetaost
1 dl granatäppelkärnor
3 msk olivolja
3.5 msk persilja finhackad

Gör så här

1
Salta köttet. Skala och finhacka löken. Finhacka koriander och mynta.

2
Blanda lök, koriander, mynta, spiskummin, paprikapulver, peppar, garam masala och chiliflingor i en bunke. Lägg i köttet och gnid in det med blandningen. Låt marinera i rumstemperatur cirka 20 minuter eller i kylskåp 2–3 timmar eller över natten.

3
Topping: Hacka oliverna. Smula eller hacka fetaosten. Blanda oliver, fetaost, granatäppelkärnor och olivolja. Blanda i persiljan.

4
Grönsaker: Ansa och skala morötterna och dela dem på längden. Ansa löken och dela den på längden. Tvätta rädisorna noga.

5
Stek köttet i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 5 minuter eller tills köttet är precis genomstekt. Du kan också tillaga köttet på grillen.

6
Dipp: Blanda ingredienserna till dippen medan köttet steks.

7
Toppa köttet med oliv-, feta- och granatäppelblandningen. Garnera med myntablad. Servera med de råa grönsakerna och dippen.


Kommentar:
Den som vill kan komplettera måltiden med gott bröd eller couscous.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top