RECEPT FRÅN IK

Krämig linguine med rökt lax

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt linguine
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk fiskfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 g sugar snaps
  • 150 g babyspenat
  • salt
  • 100 g kallrökt lax i skivor

Gör så här

1

Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i smöret utan att det tar färg. Häll på vinet och låt det koka in någon minut.

2

Häll på vatten, fond och grädde och låt sjuda medan du ­kokar pastan. Låt sugar snaps­en koka med i pastan den sista minuten.

3

Vänd ner spenaten i såsen och koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd sam­man såsen med pastan och häll upp på ett stort fat. Skär laxen i bitar och strö över, servera direkt.


Kommentar:
En krämig sås med milda smaker av vitt vin, vitlök och schalottenlök är en svårslagen smakkompis till laxen.

Recept