Du behöver
- 4 prt linguine
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 1.5 msk fiskfond
- 3 dl vispgrädde
- 125 g sugar snaps
- 150 g babyspenat
- salt
- 100 g kallrökt lax i skivor
Gör så här
Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs mjukt i smöret utan att det tar färg. Häll på vinet och låt det koka in någon minut.
Häll på vatten, fond och grädde och låt sjuda medan du kokar pastan. Låt sugar snapsen koka med i pastan den sista minuten.
Vänd ner spenaten i såsen och koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd samman såsen med pastan och häll upp på ett stort fat. Skär laxen i bitar och strö över, servera direkt.
En krämig sås med milda smaker av vitt vin, vitlök och schalottenlök är en svårslagen smakkompis till laxen.