Krämig laxpasta

Snabb pasta toppad av krämig sås med kallrökt lax.

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g pasta
  • 100 g kallrökt lax
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk olja
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl gröna ärtor tinade
  • 2 msk dill
  • svartpeppar

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara 1/2 dl till såsen.

2

Skär laxen i fina bitar. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i olja.

3

Tillsätt crème fraiche och senap och koka upp. Späd med lite av pastavattnet till en krämig sås. Rör i lax och ärtor.

4

Smaka av med dill och svartpeppar och blanda såsen med pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top