Du behöver
- 4 st kycklingfil
- olja att steka i
- salt och vitpeppar
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk senap fransk
- 50 g skinka eller bacon
- 2 msk hackad persilja
- 2 dl riven ost (ca 100 g)
- vispgrädde ev 1 dl eller
- matlagningsgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och dela dem. Stek i lite olja så att filéerna får färg. Salta och peppra.
2
Rör ihop creme fraiche och fransk senap. Rör sedan i skinka, persilja och riven ost.
3
Lägg fileerna ganska tätt i en ugnsform. Späd eventuellt med extra grädde för att få mer sås. Bred ostsmeten över kycklingen och gratinera i cirka 35 minuter till fin färg. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.
Detta är ett läsarrecept av Kylliki Nilsson, Västerås. Receptet är provlagat av Icakuriren.