Krämig kyckling

Du behöver 4 st kycklingfil olja att steka i salt och vitpeppar 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk senap fransk 50 g skinka eller...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • olja att steka i
  • salt och vitpeppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk senap fransk
  • 50 g skinka eller bacon
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 dl riven ost (ca 100 g)
  • vispgrädde ev 1 dl eller
  • matlagningsgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och dela dem. Stek i lite olja så att filéerna får färg. Salta och peppra.

2
Rör ihop creme fraiche och fransk senap. Rör sedan i skinka, persilja och riven ost.

3
Lägg fileerna ganska tätt i en ugnsform. Späd eventuellt med extra grädde för att få mer sås. Bred ostsmeten över kycklingen och gratinera i cirka 35 minuter till fin färg. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Kylliki Nilsson, Västerås. Receptet är provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top