Köttfärsgratäng med polenta

Du behöver 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor 2 st paprikor gärna i olika färger 1 msk olja 400 g köttfärs 0.5 st passerade...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs
  • 0.5 st passerade tomater à 500 g
  • 0.5 dl rödvin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk oregano
  • 7.5 dl grönsaksbuljong
  • 1.5 dl polenta
  • 8 st tomater inlagda soltorkade
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs köttfärsen tills den blir smulig. Tillsätt lök och paprika och låt fräsa med några minuter. Häll över tomater, vin och kryddor. Låt puttra ca 15 min.

2
Koka upp buljongen i en stor kastrull. Tillsätt polentan och låt sjuda 5-6 min under omrörning till en tjock gröt. Strimla tomaterna och blanda i polentan. Häll köttfärsröran i en lätt smord ugnssäker form. Bre polentan över och strö på riven ost. Gratinera i 250°C, ca 15 min

3
Servera med en blandad sallad.


Kommentar:
Ett inslag i menyn ”Festligt och prisvärt” som ingår i temafesten ”Sparkalas för tidspressade festprissar”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top