Korvsoppa utan krångel

Du behöver 6 st stora potatisar 6 st morötter 1 st liten purjolök 2 st köttbuljongtärningar 2 l vatten 2 st fläskkorvar salt ostsmörgås till...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 st stora potatisar
  • 6 st morötter
  • 1 st liten purjolök
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 l vatten
  • 2 st fläskkorvar
  • salt
  • ostsmörgås till servering

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skala och slanta morötterna, snitta, skölj ur och slanta purjon. Lägg allt med buljongtärningarna i gryta med vattnet.

2

Skala och skiva även korvarna och lägg i skivorna. Koka upp under lock och låt sjuda på svag värme 15–20 minuter. Smaka av, salta eventuellt mera.

3

Servera korvsoppan med ostsmörgås.


Kommentar:
Ulla Ekh i Överstbyn skickade oss ett recept på en enkel, jättegod och mycket användbar korvsoppa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top