Kimchi pancake med sojadipp

Du behöver 3 st salladslökar 2.5 dl vetemjöl 1 dl vatten 2 st ägg 0.5 tsk salt 2 dl kimchi finhackad, från burk 3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st salladslökar
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl kimchi finhackad, från burk
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • rapsolja neutral
  • 2 st salladslökar

Gör så här

1
Strimla och hacka salladslöken fint.

2
Vispa ihop mjöl, vatten, ägg och salt till en smet. Blanda i salladslök och kimchi. Låt stå cirka 10 minuter.

3
Blanda soja och risvinäger till en dippsås.

4
Stek smeten till frasiga plättar i olja, cirka 1/2 dl smet per plätt. Det går bra att använda en plättlagg.

5
Hacka salladslök till garnering, strö över plättarna. Servera genast med dippsåsen.


Kommentar:
Nationalrätten kimchi (syrade grönsaker) tillagas på ungefär samma sätt som surkål. Grönsaker (salladskål, morot och salladslök) blandas med koreansk chili och syras sedan en längre tid för att få fram mjölksyra och en djup chilihet smak.
Kimchi pancake är en tjock pannkaka smaksatt med kimchi och salladslök, och en riktig gatumatsklassiker. Serveras med dippsås på soja och risvinäger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top