Du behöver
- 3 st potatis
- 1 st morot liten
- 1 dl purjolök strimlad
- 1 dl mjölk
- 2 krm salt
- peppar
- 100 g kassler
- 1 st äggula
- 1.5 msk senap
- 1 msk riven ost
Till formen:
smör eller margarin
Att servera till:
ostknäcke
frukt
Gör så här
1
1. Skala potatis och morot. Skär alltsammans i tändstickstunna stavar och lägg dem i en kastrull.
2
2. Tillsätt purjon och häll på mjölken. Salta och peppra.
3
3. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda försiktigt på svag värme, 5-6 minuter.
4
4. Skär kasslern i strimlor.
5
5. Rör samman äggula och senap. Blanda ner kassler och senapsblandningen i de kokta rotsakerna. Flytta över alltsammans i en smord ugnssäker matlåda eller form.
6
6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter tills rotsakerna är mjuka.
7
7. Servera med ostknäckesmörgås och ät en frukt som avslutning.