Kasslergratäng med ostknäcke

Du behöver 3 st potatis 1 st morot liten 1 dl purjolök strimlad 1 dl mjölk 2 krm salt peppar 100 g kassler 1 st...


1 portion

Du behöver

  • 3 st potatis
  • 1 st morot liten
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • peppar
  • 100 g kassler
  • 1 st äggula
  • 1.5 msk senap
  • 1 msk riven ost

Till formen:

smör eller margarin

Att servera till:

ostknäcke
frukt

Gör så här

1
1. Skala potatis och morot. Skär alltsammans i tändstickstunna stavar och lägg dem i en kastrull.

2
2. Tillsätt purjon och häll på mjölken. Salta och peppra.

3
3. Lägg på lock och låt alltsammans sjuda försiktigt på svag värme, 5-6 minuter.

4
4. Skär kasslern i strimlor.

5
5. Rör samman äggula och senap. Blanda ner kassler och senapsblandningen i de kokta rotsakerna. Flytta över alltsammans i en smord ugnssäker matlåda eller form.

6
6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter tills rotsakerna är mjuka.

7
7. Servera med ostknäckesmörgås och ät en frukt som avslutning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top