Kanelmazarin med äpplen

Du behöver Till formen 25 g smör 1 msk ströbröd 1 tsk kanel 3 st äpplen skurna i tunna klyftor Mazarinfyllning 200 g smör eller...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

Till formen

25 g smör
1 msk ströbröd
1 tsk kanel
3 st äpplen skurna i tunna klyftor

Mazarinfyllning

200 g smör eller margarin
2.5 dl strösocker
1 st ägg
1 dl sötmandel
2 st bittermandel eller 1–2 droppar bittermandelolja
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk
florsocker till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra rikligt i botten av en form, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Blanda ströbröd med kanel och strö det över smöret. Fördela äppelklyftorna ovanpå.

2
Mazarinfyllning

3
Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ägget. Mal mandeln och tillsätt den tillsammans med vaniljsockret. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och till sist mjölken. Bred smeten över äpplena i formen.

4
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt svalna. Lägg kakan på ett fat. Pudra över med florsocker innan kakan serveras. Detta görs lättast med hjälp av en tekula.

5
Servera gärna med vispgrädde eller vaniljvisp.


Kommentar:
Receptet kommer från Svindersviks äppelkaksbuffé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top