RECEPT FRÅN IK

Kanelmazarin med äpplen

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

    Till formen

  • 25 g smör
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk kanel
  • 3 st äpplen skurna i tunna klyftor
  • Mazarinfyllning

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 2 st bittermandel eller 1–2 droppar bittermandelolja
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • florsocker till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra rikligt i botten av en form, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Blanda ströbröd med kanel och strö det över smöret. Fördela äppelklyftorna ovanpå.
2
Mazarinfyllning
3
Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ägget. Mal mandeln och tillsätt den tillsammans med vaniljsockret. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och till sist mjölken. Bred smeten över äpplena i formen.
4
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt svalna. Lägg kakan på ett fat. Pudra över med florsocker innan kakan serveras. Detta görs lättast med hjälp av en tekula.
5
Servera gärna med vispgrädde eller vaniljvisp.

Kommentar:
Receptet kommer från Svindersviks äppelkaksbuffé.

Recept // Fler frukt & bärrecept