Du behöver
- 500 g frysta jordgubbar eller färska
- 1 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk vatten
Flufftäcke
150 g färskost av philadelphiatyp
1.5 dl marshmallowfluff finns på burk
florsocker till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva jordgubbarna (det går enkelt om de är halv-tinade). Lägg jordgubbar och socker i en kastrull, låt koka på svag värme i 5–10 minuter. Rör om då och då. Jordgubbarna ska bli mjuka.
Blanda potatismjöl och vatten i en kopp. Dra kastrullen från värmen och tillsätt redningen under omrörning. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt kompotten få ett uppkok under omrörning .
Fördela kompotten i fyra ugnsfasta formar som rymmer cirka 1 1/2 dl. Blanda färskost och marshmallowfluff i en djup tallrik. Spritsa eller klicka blandningen över jordgubbskompotten.
Ställ formarna på en plåt och gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Flufftäcket ska få lite färg. Sikta florsocker över. Servera medan de fortfarande är lite varma.
Tips: Det går bra att byta ut hälften av jordgubbarna mot rabarber. Ta då i mer socker (ca 1 1/2 dl istället för 1 dl) och låt det koka lite längre.