Jordgubbskompott med flufftäcke

Söt jordgubbskompott under ett ljuvligt täcke av färskost och marshmallowfluff. Ja, det är precis så gott som det låter. Marshmallowfluff hittar du bland de amerikanska råvarorna i din livsmedelsbutik.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g frysta jordgubbar eller färska
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vatten

Flufftäcke

150 g färskost av philadelphiatyp
1.5 dl marshmallowfluff finns på burk
florsocker till garnering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skiva jordgubbarna (det går enkelt om de är halv-tinade). Lägg jordgubbar och socker i en kastrull, låt koka på svag värme i 5–10 minuter. Rör om då och då.  Jordgubbarna ska bli mjuka.

3

Blanda potatismjöl och vatten i en kopp. Dra kastrullen från värmen och tillsätt redningen under omrörning. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt kompotten få ett uppkok under omrörning .

4

Fördela kompotten i fyra ugnsfasta formar som rymmer cirka 1 1/2 dl. Blanda färskost och marshmallowfluff i en djup tallrik. Spritsa eller klicka blandningen över jordgubbskompotten.

5

Ställ formarna på en plåt och gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Flufftäcket ska få lite färg. Sikta florsocker över. Servera medan de fortfarande är lite varma.

6

Tips: Det går bra att byta ut hälften av jordgubbarna mot rabarber. Ta då i mer socker (ca 1 1/2 dl istället för 1 dl) och låt det koka lite längre.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top