Hummus på sojabönor

Du behöver 250 g gröna sojabönor tinade 2 msk tahini 1 st vitlöksklyfta 2 msk färskpressad citronsaft 0.75 dl olivolja 3 msk vatten 0.5 tsk...

Tillagningstid: 15 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 250 g gröna sojabönor tinade
  • 2 msk tahini
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 0.75 dl olivolja
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk salt

Garnering

olivolja
chiliflakes
smörgåskrasse

Till servering

kex
knäckesticks
grönsaksstavar
oliver

Gör så här

1

Mixa bönor, tahini, vitlök och citronsaft i matberedare med kniven monterad. Tillsätt olivolja och vatten, kör till krämig konsistens, tillsätt mer vatten vid behov. Smaka av med salt och eventuellt mer citronsaft.

2

Ringla över lite olivolja vid servering, strö över chiliflakes och klipp över krasse. 

3

Servera hummusen med kex, knäckesticks, grönsaksstavar och oliver. 


Kommentar:
Den sammetslena gröna hummusen får nötig smak av sojabönorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top