RECEPT FRÅN IK

Höstgryta på vildsvin

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g vildsvinskött
  • smör att steka i
  • 16 st schalottenlökar skalade och grovhackade
  • 3 dl tranbärsjuice
  • 0.5 dl japansk soja
  • 200 g trattkantareller eller annan svamp
  • 0.5 msk maizenaredning
  • salt ev
  • 1 dl lingon färska
  • Tillbehör:

  • potatismos med persilja

Gör så här

1
1 Putsa köttet, skär i grytbitar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en gryta.
2
2 Fräs schalottenlöken i stekpannan och lägg över i grytan.
3
3 Tillsätt 2 dl av tranbärsjuicen och soja. Sjud under lock 1 1/2 timme. Späd med mer tranbärsjuice om det behövs.
4
4 Stek svampen i smör. Kontrollera om köttet är mört. Om inte låt sjuda ytterligare. Rör ihop maizena med 1 msk tranbärsjuice och rör ner i grytan. Låt puttra några minuter till. Smaka eventuellt av med lite salt om det behövs.
5
5 Tillsätt svampen och lingonen till grytan precis före servering. Servera grytan med potatismos med persilja.

Kommentar:
– Det här är ett favorit­recept som jag ofta gör på hösten när det finns kantareller och lingon. Tranbärsjuicen tillför en god syrlighet till såsen, hälsar Birgitta Knutsson som gjort receptet.

Recept // Fler viltrecept