Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- olivolja till stekning
- 500 g nötfärs
- 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
- 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna
- 1 tärning mörk oxbuljong
- 3 msk chipotle paste
- (t ex Santa Maria)
- 2 tsk oregano
- 1 tsk chilipeppar
- 1/2–1 tsk socker
- salt, nymalen svartpeppar
- Till servering
- nykokt ris, nachochips, riven ost, färsk hackad koriander
Gör så här
1
1. Stek lök och vitlök mjuka i oljan utan att de tar färg, tillsätt färsen och stek den klar.
2
2. Häll i tomater, kikärter, buljongtärning, chipotle paste, oregano och chilipeppar. Låt puttra i 10–15 minuter, smaka av med socker, salt och peppar.
3
3. Servera med ris, nachochips, riven ost och koriander.
Näringsvärde:
Kcal 640
Fett 18 g
Kolhydrater 74 g
Fibrer 9 g