Het chili med kikärter

Du behöver 1 gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, finhackade olivolja till stekning 500 g nötfärs 2 burkar (à 400 g) krossade tomater 2 burkar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • olivolja till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
  • 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 3 msk chipotle paste
  • (t ex Santa Maria)
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1/2–1 tsk socker
  • salt, nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • nykokt ris, nachochips, riven ost, färsk hackad koriander

Gör så här

1
1. Stek lök och vitlök mjuka i oljan utan att de tar färg, tillsätt färsen och stek den klar.

2
2. Häll i tomater, kikärter, buljongtärning, chipotle paste, oregano och chilipeppar. Låt puttra i 10–15 minuter, smaka av med socker, salt och peppar.

3
3. Servera med ris, nachochips, riven ost och koriander.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 640
Fett 18 g
Kolhydrater 74 g
Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top