Du behöver
Gröna burgare
0,75 dl okokt quinoa
0.75 dl okokta gröna linser
1 st stånd broccoli
1 st gul lök
1 msk olivolja
200 g halloumiost
1 st ägg
salt och svartpeppar
1 dl ströbröd
Dressing
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk finriven pepparrot
Fänkålsslaw
1 st äpple
1 st stånd fänkål
3 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 msk äppelcidervinäger
2 msk finhackad gräslök
rapsolja eller olivolja, att steka i
Till servering
4 st hamburgerbröd
4 st salladsblad
1 st rödlök
0.5 st gurka tunt skivad på längden
Gör så här
Burgare Koka quinoa och linser enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna på fat.
Skiva broccolin tunt och hacka skivorna fint. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin tillsammans med löken tills den mjuknat och fått lite färg.
Mixa quinoa, linser, broccoli och lök till en smet. Grovriv halloumin, blanda ner den och ägget i smeten. Krydda med lite salt och peppar.
Forma smeten till fyra burgare och vänd i ströbröd. Lägg på fat och plasta, kyl i 30 minuter.
Dressing Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Fänkålsslaw Dela, kärna ur och skiva äpplet tunt. Skiva fänkålen tunt. Strimla vitkålen. Blanda med olja, senap, citronsaft, vinäger och krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål. Toppa med gräslök.
Hetta upp en stekpanna och stek burgarna i rikligt med olja på medelvärme tills de fått fin färg på bägge sidor.
Servera burgarna i bröd med sallad, rödlök, gurka och dressing. Servera fänkålsslaw vid sidan om.
Sötpotatis passar fint till burgarna. Skär sötpotatis i klyftor eller stavar och ugnsbaka i 200 grader med olivolja och salt tills potatisen fått fin färg och mjuknat.