Läsar-recept

Grekisk lasagne

Du behöver 1 st gul lök 1 msk olivolja 500 g lammfärs eller nötfärs 1 st burk hela tomater (400 g) 1 tsk basilika salt...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 st burk hela tomater (400 g)
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar

Sås:

6 dl yoghurt mild
2 st äggulor
3 dl ost mager riven
12 st lasagneplattor

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna.

2
Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomaterna, krydda och låt det koka ca 10 min.

3
Vispa samman yoghurten med äggulor och tillsätt osten.

4
Varva lasagneplattor, köttfärsröra och sås.

5
Avsluta med sås på översta lasagneplattorna.

6
Tillaga i nedre delen av ugnen i 225°C, ca 30 min.

7
Servera med en god grekisk sallad!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top