Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 st burk hela tomater (400 g)
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar
  • Sås:

  • 6 dl yoghurt mild
  • 2 st äggulor
  • 3 dl ost mager riven
  • 12 st lasagneplattor

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna.
2
Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomaterna, krydda och låt det koka ca 10 min.
3
Vispa samman yoghurten med äggulor och tillsätt osten.
4
Varva lasagneplattor, köttfärsröra och sås.
5
Avsluta med sås på översta lasagneplattorna.
6
Tillaga i nedre delen av ugnen i 225°C, ca 30 min.
7
Servera med en god grekisk sallad!

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept