Gratinerad pumpa

Du behöver 1 st pumpa eller squash 500 g köttfärs 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 st tomater 1 tsk oregano 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st pumpa eller squash
  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ost till gratinering

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.

2
Blanda köttfärsen med riven lök, pressad vitlök, tärnade tomater, oregano, salt och peppar. Halvera pumpan på längden, kärna ur och fyll halvorna med köttfärsblandningen. Täck rikligt med riven ost och tillaga i ugnen i 35-45 minuter, tills osten är gyllene.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top