Gratäng på palsternacka

Du behöver 500 g potatis mospotatis 65 g färsk spenat strimlad fetaost 1 st vitlöksklyftor pressad salt efter smak 3-4 dl matlagningsgrädde 0,5 dl riven...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis mospotatis
  • 65 g färsk spenat strimlad
  • fetaost
  • 1 st vitlöksklyftor pressad
  • salt efter smak
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl riven ost

Tillbehör: blandad sallad med körsbärs­tomater

700 g palsternacka

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala palsternacka och potatis och skär i tärningar.

3

Blanda rotsakerna med spenat, fetaost och pressad vitlök i en ugnsform. Salta lätt.

4

Häll över 3 dl matlagningsgrädde och strö riven ost på toppen.

5

Grädda i cirka 45 minuter tills rotsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg. Fyll eventuellt på med mer grädde efter halva tiden om gratängen verkar för torr.

 

6

Servera en grönsallad med körsbärstomater till.


Kommentar:
Smulad fetaost ger sälta till den milda gratängen. Servera gärna en sallad med körsbärstomater till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top