Du behöver
- 500 g potatis mospotatis
- 65 g färsk spenat strimlad
- fetaost
- 1 st vitlöksklyftor pressad
- salt efter smak
- 3-4 dl matlagningsgrädde
- 0,5 dl riven ost
Tillbehör: blandad sallad med körsbärstomater
700 g palsternacka
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala palsternacka och potatis och skär i tärningar.
Blanda rotsakerna med spenat, fetaost och pressad vitlök i en ugnsform. Salta lätt.
Häll över 3 dl matlagningsgrädde och strö riven ost på toppen.
Grädda i cirka 45 minuter tills rotsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg. Fyll eventuellt på med mer grädde efter halva tiden om gratängen verkar för torr.
Servera en grönsallad med körsbärstomater till.
Smulad fetaost ger sälta till den milda gratängen. Servera gärna en sallad med körsbärstomater till.