Gräddig pasta med räkor

Du behöver 250 g små tomater 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk smör 1 st påse saffran 0,5 gram 2 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g små tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 st påse saffran 0,5 gram
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 msk koncentrerad fiskfond
  • 4 prt fettuccine
  • 1 st paprika
  • 150 g sockerärtor
  • 200 g räkor
  • 0.5 dl fint hackad persilja

Gör så här

1

Kvarta tomaterna och lägg i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök och mjukfräs i smör i en stor panna. Tillsätt saffran och fräs ytterligare en minut. Tillsätt tomater, vatten, vin, grädde och fiskfond. Låt sjuda i 10 minuter.

2

Koka pastan medan såsen sjuder.

3

Tärna paprikan fint. Strimla sockerärtorna. Lägg paprikan och sockerärtorna i såsen och låt sjuda ytterligare någon minut. Låt pastan rinna av utan att skölja den och vänd sedan ner den i såsen. Tillsätt räkorna precis innan servering och strö över persilja.


Kommentar:
En gräddig pasta med räkor och smak av saffran, perfekt bjudmat! Räkorna vänds ner precis innan servering för bästa resultat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top