Du behöver

  • 200 g potatis kokt avsvalnad
  • 50 g parmaskinka
  • 1.5 msk parmesanost riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk basilika
  • 0.5 tsk mejram
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • zucchiniblommor
  • olja

Gör så här

1
Mixa potatis, skinka och ost. Tillsätt olja, ägg och kryddor och blanda väl.
2
Ta bort fröhuset i blommorna och fyll dem med röran. Lägg dem på en oljad plåt och pensla dem lätt med olja. Stek i 225 graders ugn cirka 20 minuter.

Kommentar:
Ett recept av Louise och Eraldo Bestos som driver restaurangen Rocce di Pinamare i italienska Andora. I stället för zucchiniblommor kan man gärna fylla förvälld och urgröpt zucchini i bitar.

Recept // Fler grönsakerrecept