Du behöver
- 2 st libabröd
- 2 st grillad paprika på burk
- 1 burk cocktailtomater ca 400g
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 msk bladpersilja finhackad
- 1 nypa chiliflakes
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Till servering
hummus
1 st citron i klyftor
oliver
1 näve bladpersilja plockad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut libabröden på två papprade ugnsplåtar.
Dela paprikan i mindre bitar. Häll burktomaterna i en mixerkanna och tillsätt vitlök. Mixa till en slät sås. Smaksätt med persilja, chiliflakes, olivolja och lite salt och peppar.
Bred ut tomatblandningen på bröden och fördela paprikabitarna ovanpå. Grädda bröden mitt i ugnen, 5–10 minuter, tills de fått fin färg och blivit krispiga i kanten.
Servera med hummus, citronklyftor, oliver och plockad persilja.