Flatbread med grillad paprika

Du behöver 2 st libabröd 2 st grillad paprika på burk 1 burk cocktailtomater ca 400g 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 msk bladpersilja finhackad 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st libabröd
  • 2 st grillad paprika på burk
  • 1 burk cocktailtomater ca 400g
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk bladpersilja finhackad
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Till servering

hummus
1 st citron i klyftor
oliver
1 näve bladpersilja plockad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut libabröden på två papprade ugnsplåtar. 

2

Dela paprikan i mindre ­bitar. Häll burktomaterna i en mixerkanna och tillsätt vitlök. Mixa till en slät sås. Smaksätt med persilja, chiliflakes, olivolja och lite salt och peppar.

3

Bred ut tomatblandningen på bröden och fördela paprikabitarna ovanpå. Grädda bröden mitt i ugnen, 5–10 minuter, tills de fått fin färg och blivit krispiga i kanten.

4

Servera med hummus, citronklyftor, oliver och plockad persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top