Fiskburgare med chilimajonnäs

Du behöver 500 g fisk t ex torsk 0.5 dl vispgrädde 1 msk potatismjöl 2 msk gräslök fint skuren 1 st citron det yttersta finrivna...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fisk t ex torsk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk gräslök fint skuren
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning

Lime- och chilimajonnäs

1 dl majonnäs helst Hellmann
2 tsk sambal oelek
1 msk pressad lime

Till servering:

hamburgerbröd sallad och tunna lökringar till servering

Gör så här

1
1 Rör ihop ingredienserna till majonnäsen och ställ svalt.

2
2 Skölj fisken, torka den och skär den i grova bitar.

3
3 Lägg bitarna i en matberedare tillsammans med grädde, potatismjöl och 1/2 tsk salt. Kör snabbt till en smet. Rör i potatismjöl, citronskal och gräslök.

4
4 Dela upp smeten i fyra bollar. Om du använt fryst fisk och smeten känns vattnig kan du krama ur lite vätska med handen. Forma fyra burgare och vänd dem försiktigt i ströbröd.

5
5 Stek burgarna gyllene i smöret, de ska bli genomstekta men inte torra. Servera dem i hamburgerbröd med dressingen, sallad och tunna skivor lök. Krispiga grönsaker som morötter och sugarsnaps är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top