Du behöver

  • 1 st purjolök skuren i 7 cm långa stänger, sedan den delats på längden
  • vatten
  • flytande margarin till formen
  • 400 g skinka rökt, skivad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk senap
  • 2 st tomater skurna i klyftor
  • 150 g riven ost

Gör så här

1
Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i 10 sekunder. Låt vattnet rinna av.
2
Smörj den ugnssäkra formen. Vira in purjolöksstrimlorna i skinka och lägg dem i formen.
3
Blanda creme fraiche och senap och fördela över skinkan. Placera ut tomatklyftorna. Strö osten över alltsammans.
4
Ställ in formen i 250 graders ugnsvärme cirka 20 minuter.
5
Servera rätten med kokt eller pressad potatis och en grönsallad.

Recept // Fler korv & charkrecept