Dijonfylld kotlett med stekt gnocchi

Du behöver Tomatsås 0.5 st liten gul lök 1 st vitlöksklyfta olivolja att steka i 400 g krossade tomater 0.5 st grönsaksbuljongtärning 1 tsk torkad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Tomatsås

0.5 st liten gul lök
1 st vitlöksklyfta
olivolja att steka i
400 g krossade tomater
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad basilika
0.5 tsk strösocker
0.5 dl vatten
2 msk olivolja
4 st fläskkotletter
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
1 st ägg uppvispat
ströbröd att panera i
salt

Stekt gnocchi

600-700 g färsk gnocchi
smör att steka i

Gör så här

1

Börja med tomatsåsen. Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en kastrull, den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg.

2

Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och basilika. Låt såsen småputtra i 15 minuter under omrörning.

3

Avsluta med att röra ner socker, vatten om såsen känns väl tjock, och olivolja. Håll såsen varm.

4

Skär en skåra i varje kotlett och fyll den med dijonsenap och riven ost. Vänd kotletterna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.

5

Stek kotletterna i rikligt med fett. Efterstek på medelvärme i 3–4 minuter per sida. Salta.

6

Tillaga gnocchin enligt anvisningen på paketet. Stek dem i smör till fin färg. Salta.


Kommentar:
Kotletter och dijonsenap är en god kombination. Här serverar vi kotletterna med len tomatsås och stekt gnocchi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top