Du behöver
Tomatsås
0.5 st liten gul lök
1 st vitlöksklyfta
olivolja att steka i
400 g krossade tomater
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad basilika
0.5 tsk strösocker
0.5 dl vatten
2 msk olivolja
4 st fläskkotletter
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
1 st ägg uppvispat
ströbröd att panera i
salt
Stekt gnocchi
600-700 g färsk gnocchi
smör att steka i
Gör så här
Börja med tomatsåsen. Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en kastrull, den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg.
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och basilika. Låt såsen småputtra i 15 minuter under omrörning.
Avsluta med att röra ner socker, vatten om såsen känns väl tjock, och olivolja. Håll såsen varm.
Skär en skåra i varje kotlett och fyll den med dijonsenap och riven ost. Vänd kotletterna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
Stek kotletterna i rikligt med fett. Efterstek på medelvärme i 3–4 minuter per sida. Salta.
Tillaga gnocchin enligt anvisningen på paketet. Stek dem i smör till fin färg. Salta.
Kotletter och dijonsenap är en god kombination. Här serverar vi kotletterna med len tomatsås och stekt gnocchi.