Dessertassiett med choklad och ostpäron

Du behöver 1 kruka mynta 1/2 dl rapsolja Kaka: 125 g smör 2 ägg 3 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 3 msk kakao 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kruka mynta
  • 1/2 dl rapsolja
  • Kaka:
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 mogna päron
  • ca 50 g grönmögelost
  • några hallon till garnering

Gör så här

1
Mixa repade myntablad i oljan, enklast med mixerstav. 3 lite går åt, men man kan knappast tillverka mindre mängd. Oljan håller många veckor i kylen. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, vispa i mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör i det svalnade smöret och fördela i smorda gratängformar, cirka 2 dl stora. Grädda i nedre delen av 150 grader varm ugn, cirka 30 minuter. Låt kakorna svalna och kyl dem gärna. Kan bakas i förväg.

2
Halvera päronen och gröp ut kärnhusen. Fyll groparna med grönmögelost. Balansera päronen så att den flata ytan är horisontell (enklast genom att skära av en aning rundad botten) och gratinera i form högt upp i 225 grader varm ugn, cirka 5 minuter.

3
Lägg upp kaka, päron och några hallon på varje assiett, dekorera med myntaolja, droppvis, och också droppar av hallon, pressat i vitlökspress.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top