Crema al Mascarpone

Du behöver 2 st ägg 4 msk strösocker , 50 g 275 g mascarpone 1 st lime saft plus rivet skal 1 msk konjak eller...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 4 msk strösocker , 50 g
  • 275 g mascarpone
  • 1 st lime saft plus rivet skal
  • 1 msk konjak eller kirsch
  • aprikoser färska

Gör så här

Skilj gulor och vitor. Spara vitorna. Vispa äggulor och socker några sekunder. Tillsätt mascarpone och vispa tills smeten blir vit och luftig. Smaksätt med lime och konjak. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum och vänd försiktigt ner det i mascarponeblandningen. Fyll martiniglas med blandningen och ställ i kylen tills desserten blir riktigt kall, cirka 30 minuter. Krämen kommer att tjockna lätt. Toppa glasen med färska aprikosskivor.


Kommentar:
Mascarpone är en italiensk färskost gjord på komjölk. Den är fet och gräddig, ca 60 procent, och har en rik, lite smörig och lätt syrlig smak. Den är lika god i söta som i salta rätter. Brukar säljas i runda plastburkar i livsmedelsbutikens ostdisk.Ett recept från vår Hemma bästs altanfest. Fler recept hittar du under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top