Chokladlöv med strössel

Du behöver 1 dl strösocker (90 g) 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 krm hjorthornssalt 4.5 dl vetemjöl (270 g) 100 g kallt smör...

Tillagningstid: 45 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 1 dl strösocker (90 g)
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 4.5 dl vetemjöl (270 g)
  • 100 g kallt smör
  • 100 g margarin kallt

Pensling och garnering

1 st ägg
pärlsocker
mandel hackad

Gör så här

1
Mät upp socker, kakao, vaniljsocker, hjorthornssalt, vetemjöl och matfett skuret i småbitar i matberedarens bunke med plastkniven monterad. Arbeta samman ingredienserna på medelhastighet tills det precis bildas en degboll i bunken. Ta upp degen, dela den i fyra lika stora bitar som klappas platta. Lägg dem i kylskåpet 1/2–1 timme.

2
Kavla ut en degplatta åt gången på mjölat bakbord, cirka 3 milli­meter tjock. Ta ut löv eller rundlar med mått. Pensla med uppvispat ägg och strö med pärlsocker och mandel.

3
Grädda kakorna på papprad plåt mitt i ugnen i 175 grader 7–10 minuter tills mandelhacket börjar ta färg. Låt kallna på plåten. Förvara i tät burk.


Kommentar:
Tid 45 minuter + vilotid för deg

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top