Chicken pot pie med mycket grönt

Du behöver Fyllning 500 g kycklingfilé i kuber 1.5 dl potatis tärnad 1.5 dl morötter skivade 1 dl bladselleri skivad kycklingbuljong 1 dl gröna ärter...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

Fyllning

500 g kycklingfilé i kuber
1.5 dl potatis tärnad
1.5 dl morötter skivade
1 dl bladselleri skivad
kycklingbuljong
1 dl gröna ärter

Sås

2 msk smör
0.5 dl lök hackad
1 msk mjöl
5 dl kycklingbuljong
1.5 dl matlagningsgrädde
3 st smördegsplattor
1 st ägg

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Fyllning Lägg kyckling, potatis, morötter och selleri i en vid stekpanna med höga kanter.

3
Tillsätt tillräckligt med kycklingbuljong så att det täcker allt. Låt det småkoka i cirka 10 minuter.

4
Ta av från värmen och sila. Lägg i ärterna, smaksätt med salt och peppar och låt stå medan du gör såsen.

5
Sås Smält smöret i en kastrull. Fräs löken tills den är mjuk.

6
Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i kycklingbuljongen och grädden och låt småputtra tills såsen är lagom tjock. Smaksätt med salt och peppar.

7
Lägg kycklingblandningen i formen, häll över såsen.

8
Skär ut ett lagom stort lock av smördeg som täcker formen/formarna.

9
Vispa upp ägget och pensla locket/locken. Lägg locket på formen. Baka gyllenbrun i ugnen, 20–25 minuter.


Kommentar:
Recept från svenska stjärnkocken Ulrika Bengtsson

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top