RECEPT FRÅN

Chicken pot pie med mycket grönt
Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner
Du behöver
- 500 g kycklingfilé i kuber
- 1.5 dl potatis tärnad
- 1.5 dl morötter skivade
- 1 dl bladselleri skivad
- kycklingbuljong
- 1 dl gröna ärter
- 2 msk smör
- 0.5 dl lök hackad
- 1 msk mjöl
- 5 dl kycklingbuljong
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 3 st smördegsplattor
- 1 st ägg
Fyllning
Sås
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Fyllning Lägg kyckling, potatis, morötter och selleri i en vid stekpanna med höga kanter.
3
Tillsätt tillräckligt med kycklingbuljong så att det täcker allt. Låt det småkoka i cirka 10 minuter.
4
Ta av från värmen och sila. Lägg i ärterna, smaksätt med salt och peppar och låt stå medan du gör såsen.
5
Sås Smält smöret i en kastrull. Fräs löken tills den är mjuk.
6
Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i kycklingbuljongen och grädden och låt småputtra tills såsen är lagom tjock. Smaksätt med salt och peppar.
7
Lägg kycklingblandningen i formen, häll över såsen.
8
Skär ut ett lagom stort lock av smördeg som täcker formen/formarna.
9
Vispa upp ägget och pensla locket/locken. Lägg locket på formen. Baka gyllenbrun i ugnen, 20–25 minuter.
Kommentar:
Recept från svenska stjärnkocken Ulrika Bengtsson
Recept från svenska stjärnkocken Ulrika Bengtsson