RECEPT FRÅN IK

Chicken pot pie med mycket grönt

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

    Fyllning

  • 500 g kycklingfilé i kuber
  • 1.5 dl potatis tärnad
  • 1.5 dl morötter skivade
  • 1 dl bladselleri skivad
  • kycklingbuljong
  • 1 dl gröna ärter
  • Sås

  • 2 msk smör
  • 0.5 dl lök hackad
  • 1 msk mjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 st smördegsplattor
  • 1 st ägg

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Fyllning Lägg kyckling, potatis, morötter och selleri i en vid stekpanna med höga kanter.
3
Tillsätt tillräckligt med kycklingbuljong så att det täcker allt. Låt det småkoka i cirka 10 minuter.
4
Ta av från värmen och sila. Lägg i ärterna, smaksätt med salt och peppar och låt stå medan du gör såsen.
5
Sås Smält smöret i en kastrull. Fräs löken tills den är mjuk.
6
Tillsätt mjölet och rör om väl. Häll i kycklingbuljongen och grädden och låt småputtra tills såsen är lagom tjock. Smaksätt med salt och peppar.
7
Lägg kycklingblandningen i formen, häll över såsen.
8
Skär ut ett lagom stort lock av smördeg som täcker formen/formarna.
9
Vispa upp ägget och pensla locket/locken. Lägg locket på formen. Baka gyllenbrun i ugnen, 20–25 minuter.

Kommentar:
Recept från svenska stjärnkocken Ulrika Bengtsson

Recept // Fler kyckling & fågelrecept