Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 300 g champinjoner
- olivolja
- 1 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl vitt vin
- 1 msk finhackad färsk dragon
- 200 g färsk salsicciakorv
- 100 g kokta vita bönor från burk
Gör så här
Tvätta purjolöken och skär den i fina skivor. Dela champinjonerna i skivor.
Stek löken i olivolja i en gryta. Den ska bli mjuk men inte få färg. Lägg löken åt sidan.
Tillsätt alla champinjoner till grytan och fräs dem i olivolja. Rör ner mjölet och därefter mjölk, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka under lock i 15 minuter. Rör då och då.
Tillsätt vispgrädde, vin och dragon i soppan. Skär en skåra i salsiccian, dra bort skinnet och stek korvfärsen till fin färg i olivolja i en stekpanna.
Skölj bönorna väl. Rör ner purjolök, salsiccia och vita bönor i soppan. Låt alltsammans bli varmt. Servera med ett gott bröd.
Tips: Lägg märke till att det ska vara färsk salsiccia i den här soppan. Det är också gott att ersätta salsiccian med isterband.
En len och fin champinjonsoppa med salsiccia och dragon. Hoppa inte över dragonen, den ger det där lilla extra.