Champinjonsoppa med färsk salsiccia

Du behöver 0.5 st purjolök 300 g champinjoner olivolja 1 msk vetemjöl 4 dl mjölk 4 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 1 dl vispgrädde 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 300 g champinjoner
  • olivolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 200 g färsk salsicciakorv
  • 100 g kokta vita bönor från burk

Gör så här

1

Tvätta purjolöken och skär den i fina skivor. Dela champinjonerna i skivor.

2

 Stek löken i olivolja i en gryta. Den ska bli mjuk men inte få färg. Lägg löken åt sidan.

3

Tillsätt alla champinjoner till grytan och fräs dem i olivolja. Rör ner mjölet och därefter mjölk, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka under lock i 15 minuter. Rör då och då.

4

Tillsätt vispgrädde, vin och dragon i soppan. Skär en skåra i salsiccian, dra bort skinnet och stek korvfärsen till fin färg i olivolja i en stekpanna. 

5

Skölj bönorna väl. Rör ner purjolök, salsiccia och vita bönor i soppan. Låt alltsammans bli varmt. Servera med ett gott bröd.

6

Tips: Lägg märke till att det ska vara färsk salsiccia i den här soppan. Det är också gott att ersätta salsiccian med isterband.


Kommentar:
En len och fin champinjonsoppa med salsiccia och dragon. Hoppa inte över dragonen, den ger det där lilla extra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top