RECEPT FRÅN IK

Burgare med fläskfärsröra

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 st hamburgerbröd
  • 50 g grovriven ost
  • Till servering

  • rostad lök och en god sallad med dressing

Gör så här

1

Sätt ugnen på grillvärme. Stek färsen med olja tills den fått fin färg och är lite knaperstekt.

2

Krydda med salt och peppar och tillsätt finhackad vitlök och chilisås. Blanda och rör ner crème fraiche, puttra samman en stund tills blandningen tjocknat. Smaka av.

3

Rosta bröden i en stekpanna utan fett tills de fått lite färg. Lägg några skedar fläskfärssås på varje underdel och toppa med riven ost.

4

Gratinera högst upp i ugnen i ett par minuter tills osten smält. Toppa med rostad lök och brödens överdelar.

5

Tips: Grovstrimla grönkål och blanda med flowersprouts ­eller tunt skivad brysselkål och en god vinägrett att servera till burgarna. Skivad rödlök är också gott till.


Kommentar:
I den här burgarvarianten får vi inga regelrätta burgarbiffar utan en saftig färsröra med chilisås och crème fraiche att lägga på brödet.

Recept