Bärflarn med röd sås

Du behöver 100 g smör eller margarin 1 dl strösocker 1 st äggula 1 dl vetemjöl Fyllning: björnbär tayberry eller andra bär Röd sås: 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 1 dl vetemjöl

Fyllning:

björnbär tayberry eller andra bär

Röd sås:

0.5 l jordgubbar
strösocker
florsocker till garnering

Gör så här

1
Rör matfett och socker smidigt. l Blanda i äggula och vetemjöl. Bred ut ca 1 msk smet på bakplåtspapper till en 8-10 cm stor rundel. Smeten räcker till 12 flarn.

2
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 6 min eller tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna.

3
Mixa jordgubbarna till sås och smaka av med socker. Lägg fina bär runt kanten på ett flarn, droppa lite sås över med en tesked och fortsätt på samma sätt med ytterligare ett flarn. Lägg det tredje flarnet överst och sikta lite florsocker över. Servera genast.


Kommentar:
Klicka på länkarna här intill för fler bäriga recept från Hus & Hem!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top