Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt grovt
  • 2 krm svartpeppar
  • Sallad:

  • 4 st tomater
  • mozzarella (en förpackning)
  • basilikablad färska
  • Dressing:

  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Till servering:

  • potatis ca 10 små

Gör så här

1
Banka ut kycklingfiléerna med knytnäven så de blir plattare. Stek dem några minuter på varje sida i smör. Pressa över rikligt med färsk citron och krydda med salt och peppar.
2
Skiva tomaterna och mozzarellan och varva med färska basilikablad. Blanda dressingen och häll den över tomatsalladen.
3
Servera kycklingen nystekt med tomatsalladen och småpotatisar som bakats i ugnen 20 minuter.

Kommentar:
Att dricka till: Ett citrussmakande vatten smakar bra till. För den som vill ha vin rekommenderas ett italienskt Valpolicellavin som heter Campolieti, 6792, och kostar 74 kronor.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept