Bankad kycklingfilé

Du behöver 2 st kycklingfiléer 2 msk smör 0.5 st citron 1 tsk salt grovt 2 krm svartpeppar Sallad: 4 st tomater mozzarella (en förpackning)...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt grovt
  • 2 krm svartpeppar

Sallad:

4 st tomater
mozzarella (en förpackning)
basilikablad färska

Dressing:

1 st vitlöksklyfta pressad
1 st schalottenlök finhackad
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja

Till servering:

potatis ca 10 små

Gör så här

1
Banka ut kycklingfiléerna med knytnäven så de blir plattare. Stek dem några minuter på varje sida i smör. Pressa över rikligt med färsk citron och krydda med salt och peppar.

2
Skiva tomaterna och mozzarellan och varva med färska basilikablad. Blanda dressingen och häll den över tomatsalladen.

3
Servera kycklingen nystekt med tomatsalladen och småpotatisar som bakats i ugnen 20 minuter.


Kommentar:
Att dricka till:
Ett citrussmakande vatten smakar bra till. För den som vill ha vin rekommenderas ett italienskt Valpolicellavin som heter Campolieti, 6792, och kostar 74 kronor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top