RECEPT FRÅN IK

Bakad sötpotatis med chorizo

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st sötpotatisar
  • 80 g chorizo
  • 1 st tetra kikärter
  • olivolja till stekning
  • 2 st avokador
  • st pressad citron
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

1

Tvätta och torka potatisen. Pricka hål i dem med en gaffel på ett par ställen.

2

Baka potatisen i mikron cirka 15 minuter. Vänd efter halva tiden. Kolla med kniv eller sticka om den är genomkokt.

3

Ta av skinnet på korven om du använder färsk, och tärna köttet. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.

4

Bryn chorizon i lite olivolja. Rör ner kikärterna när korv­en börjar få färg och fortsätt steka under omrörning ett par minuter.

5

Skiva avokadon. Lägg upp på ett fat och pressa över citron och strö över chiliflakes.

6

Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning. Lägg på en klick crème fraiche och skeda över korv och kikärter. Servera med avokadon.


Kommentar:
Medan sötpotatisen bakas i mikron fixas toppingen med knaperstekt chorizo och kikärter. En klick sval crème fraiche och krämig avokado och du har en komplett middag.

Recept