Du behöver
- 2 st auberginer
- 1 tsk citronsaft
- 2-3 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk malen spiskummin
- 0.5 tsk malen koriander
- 0.5 tsk paprikapulver
- salt
Tabbouleh
2.5 dl bulgur
5 dl vatten
salt
1 kruka persilja
2-3 st kvistar mynta
2-3 st kvisttomater
1 st liten rödlök
Till garnering och servering
2 msk olivolja
salt
peppar
2 dl turkisk yoghurt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela auberginerna. Snitta aubergineköttet med en liten vass kniv i ett rutmönster ändå ner till skalet, utan att skada det. Lägg på en papprad plåt. Blanda citronsaft, vitlök, spiskummin, koriander, paprika och olja. Pensla auberginernas snittyta med blandningen. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Salta.
Koka bulgur i lättsaltat vatten i 12 minuter eller enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp grynen med en gaffel och låt svalna.
Finhacka persilja och mynta. Skär tomaterna i små tärningar. Finhacka löken. Blanda örterna och tomaterna med bulgur.
Toppa de bakade auberginerna med tabbouleh. Ringla över olivoljan, salta, peppra och garnera med den hackade löken.