Auberginehalvor med tabbouleh

Du behöver 2 st auberginer 1 tsk citronsaft 2-3 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 1 tsk malen spiskummin 0.5 tsk malen koriander 0.5 tsk paprikapulver...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st auberginer
  • 1 tsk citronsaft
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • salt

Tabbouleh

2.5 dl bulgur
5 dl vatten
salt
1 kruka persilja
2-3 st kvistar mynta
2-3 st kvisttomater
1 st liten rödlök

Till garnering och servering

2 msk olivolja
salt
peppar
2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

1

 Sätt ugnen på 225 grader.

2

 Sätt ugnen på 225 grader.

3

Dela auberginerna. Snitta aubergineköttet med en liten vass kniv i ett rutmönster ändå ner till skalet, utan att skada det. Lägg på en papprad plåt. Blanda citronsaft, vitlök, spiskummin, koriander, paprika och olja. Pensla auberginernas snittyta med blandningen. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Salta.

4

Koka bulgur i lättsaltat vatten i 12 minuter eller enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp grynen med en gaffel och låt svalna.

5

Finhacka persilja och mynta. Skär tomaterna i små tärningar. Finhacka löken. Blanda örterna och tomaterna med bulgur. 

6

Toppa de bakade auberginerna med tabbouleh. Ringla över olivoljan, salta, peppra och garnera med den hackade löken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top