RECEPT FRÅN IK

Auberginehalvor med tabbouleh

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st auberginer
  • 1 tsk citronsaft
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • salt
  • Tabbouleh

  • 2.5 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • salt
  • 1 kruka persilja
  • 2-3 st kvistar mynta
  • 2-3 st kvisttomater
  • 1 st liten rödlök
  • Till garnering och servering

  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

1

 Sätt ugnen på 225 grader.

2

 Sätt ugnen på 225 grader.

3

Dela auberginerna. Snitta aubergineköttet med en liten vass kniv i ett rutmönster ändå ner till skalet, utan att skada det. Lägg på en papprad plåt. Blanda citronsaft, vitlök, spiskummin, koriander, paprika och olja. Pensla auberginernas snittyta med blandningen. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Salta.

4

Koka bulgur i lättsaltat vatten i 12 minuter eller enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp grynen med en gaffel och låt svalna.

5

Finhacka persilja och mynta. Skär tomaterna i små tärningar. Finhacka löken. Blanda örterna och tomaterna med bulgur. 

6

Toppa de bakade auberginerna med tabbouleh. Ringla över olivoljan, salta, peppra och garnera med den hackade löken.


Recept