Du behöver
- 2 st vitlöksklyftor
- 5 cm färsk ingefära
- 2 msk sweet chilisås
- 2 msk hoisinsås
- 1 msk neutral olja
- 3 msk soja
- 1 msk srirachasås
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk risvinäger
- 600 g köttfärs Bland, kött eller viltfärs
- 2 st vårlökar
- 1 st isbergssalladshuvud
- röd chilifrukt
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl färsk koriander
- lime
Gör så här
Pressa vitlöken och finhacka ingefäran. Blanda med sweet chilisås, hoisinsås, soja, srirachasås, sesamolja och risvinäger.
Bryn färsen i olja i cirka 5 minuter, tillsätt såsen och koka samman några minuter tills den tjocknar.
Hacka vårlöken och tillsätt den strax före servering.
Dela salladen i blad. Hacka chilin.
Lägg en sked med färs på dubbla salladsblad. Toppa med cashewnötter, hackad chili och färsk koriander, droppa över limesaft.
Rulla samman salladsbladen och ät direkt. Servera gärna med limeklyftor.