• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skottlands höjdpunkter

  Skottlands höjdpunkter
  Ett besök vid Dunnotar Castle är en oförglömlig upplevelse.

  Gästvänlighet och äkta skotsk gemyt. Skottland bjuder in oss till en magisk rundresa med storslagen natur och härlig stämning bland vidsträckta hedar, kristallklara sjöar och en mustig historia. Traditionell musik hörs från pubarna där man med fördel avnjuter den förnämliga whiskyn. Huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur medan de mytomspunna högländerna bjuder storslagna vyer.  Med vår kunnige guide får vi uppleva det bästa av Skottland med fantastiska naturscenerier och njuta av såväl god mat som dryck. Välkommen att följa med. 

  Dag 1 Edinburgh – vackrast i Europa?
  Efter en kort flygning västerut landar vi i Skottland. På Edinburghs flygplats möter vi vår Scandoramaguide och vi beger oss till gästvänliga Holiday Inn Zoo. Under eftermiddagen bekantar vi oss under en stadsrundtur med den skotska huvudstaden, räknad som en av de vackraste i Europa.

  Dag 2 Glasgow – Arrochar
  Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i viktorianska Glasgow, Skottlands största stad där vår guide tar oss med på en rundtur innan tid ges att titta runt på egen hand. Senare under eftermiddagen når vi trevliga Loch Long Hotel, beläget i orten Arrochar. En god middag avslutar dagen.

  Följ med vår guide på en stadsrundtur i Glasgow, en stad fylld av sägner och berättelser från flydda tider!

  Dag 3 Nationalparken Trossachs och båttur på Loch Lomond
  Arrochar tronar naturskönt
  precis invid Loch Long. Här, i gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna, avlöser kristallklara sjöar, höga berg och grönskande dalar varandra. Under dagen besöker vi nationalparken Trossachs, tar en magisk båttur på Loch Lomond och får njuta av enastående naturscenerier! Gemensam middag på kvällen.

  Dag 4 Får vi en skymt av det välkända odjuret?
  Efter en god frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Aviemore och tar vi in på vackert belägna Hotel Strathspey. Gemensam middag på kvällen.

  Vi får vara med om en magisk båttur på Loch Lomond

  Dag 5 Destilleri, tunnbinderi och pubtur
  Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! Vi besöker under förmiddagen dels ett destilleri, dels ett tunnbinderi, får veta mer om tillverkningen och naturligtvis också provsmaka den ädla drycken. Efter lunch lämnar vi Aviemore för att färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. I Blairgowrie checkar vi in på gemytliga Angus Hotel där vi äter en god middag. Därefter väntar en pubtur där vi provar det skotska ölet, en tur som bjuder på äkta skotskt gemyt.

  Dag 6 Dramatisk historia och gästvänlig atmosfär
  Idag börjar vi med att utforska de mytomspunna högländerna och besöker slottsruinen Dunnottar Castle som spelat en betydelsefull roll i den dramatiska skotska historien. Vi möter romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den varma och gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Här har man tid för varandra och här tar man sig också tid för besökarna.

  Utanför Glasgow passar vi på att besöka ett whiskydestilleri där vi får lära oss hur man tillverkar Skottlands nationaldryck.

  Dag 7 Tillbaka till Edinburgh
  Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburghför att utforska Skottlands huvudstad!

  Dag 8 Dags för hemfärd
  Vi inleder med frukost innan det blir dags att stiga ombord på transferbussen. Vi blickar tillbaka på en innehållsrik vecka när vi tar farväl av våra nya resvänner.

  Resfakta


  Avresa 26 september
  Hemresa 3 oktober
  Avreseflygplatser: Arlanda och Köpenhamn
  Pris: 15 995 kr per person i del i dubbelrum

   Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass med SAS till Edinburgh, t/r
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Transfers flygplats-hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 7 nätter med del i dubbelrum på hotell av god mellanklass
  • Sju frukostar
  • Fem middagar
  • Utflykt: Stadsrundtur i Edinburgh
  • Utflykt: Stadsrundtur i Glasgow
  • Utflykt: Nationalparken Trossachs och Loch Lomond
  • Utflykt: Speyside med besök på destilleri och tunnbinderi
  • Utflykt: Dunnottar Castle och Royal Deeside
  • Utflykt: Skotsk pubafton
  • Utflykt: Besök i St Andrews
  • Svensktalande guide från Scandorama

  Tillägg
  Enkelrumstillägg 2 495 kr
  Avbeställningsskydd 6% av resan totalpris
  Reseförsäkring 325 kr som komplement till hemförsäkringen

  Så här bokar du


  Ring Scandorama 040-600 00 00 eller gå in på www.scandorama.se/icakuriren

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!