Apelsingriljerad skinka

Variera griljeringen på skinkan! Här har vi tillsatt lite rivet apelsinskal i blandningen. Jättegott tillsammans med skånsk senap.


6-8 bufféportioner

Du behöver

  • 1 kokt julskinka (1 ½ kg)
  • Griljering
  • 1 äggula
  • 2 matskedar valfri senap, vi valde skånsk senap
  • 1 matsked fransk senap
  • 2 teskedar finrivet apelsinskal
  • 3 matskedar ströbröd
  • Servering
  • Grönkål
  • Apelsinklyftor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort svålen på skinkan och skär bort så mycket fett som du tycker är lagom.

2

Placera skinkan i en ugnsform eller i en bakpappersklädd långpanna.

3

Griljering: Blanda äggula, senap, fransk senap och apelsinskal med halva mängden av ströbrödet. Bred smeten över skinkan. Strö över resten av ströbrödet.

4

Griljera skinkan strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

5

Servering: Lägg upp på ett uppläggningsfat eller en skärbräda tillsammans med grönkål och apelsiner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top