Mannerströms ris à la Malta

Ett extra delikat recept av Leif Mannerström.

Tillagningstid: 45 minuter | Extra tid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

Steg 1

1.5 dl grötris
1 l standardmjölk
1 st kanelstång
1.5 dl strösocker
1 nypa salt
1 st vaniljstång
50 g osaltat smör

Steg 2

6 dl vispgrädde
1 st rivet apelsinskal av en apelsin
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker

Garnering

apelsinskivor

Gör så här

1

Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i Steg 1 förutom smöret och koka på svag värme, under lock, i ca 30 minuter.

2

Rör om då och då.

3

Rör sedan i smöret och täck med plastfilm. Låt svalna.

4

Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, vaniljsocker och florsocker i riset.

5

Vispa grädden lätt och vänd ner den.

6

Servera gärna med saftsås eller rårörda bär samt kanderade nötter och frukter


Kommentar:
Tips!
Hinner du inte koka gröten samma dag som servering? Då kan du göra den dagen innan. Glöm inte att sätta den i kylskåpet när den är färdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top