Du behöver
Steg 1
1.5 dl grötris
1 l standardmjölk
1 st kanelstång
1.5 dl strösocker
1 nypa salt
1 st vaniljstång
50 g osaltat smör
Steg 2
6 dl vispgrädde
1 st rivet apelsinskal av en apelsin
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
Garnering
apelsinskivor
Gör så här
Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i Steg 1 förutom smöret och koka på svag värme, under lock, i ca 30 minuter.
Rör om då och då.
Rör sedan i smöret och täck med plastfilm. Låt svalna.
Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, vaniljsocker och florsocker i riset.
Vispa grädden lätt och vänd ner den.
Servera gärna med saftsås eller rårörda bär samt kanderade nötter och frukter
Tips!
Hinner du inte koka gröten samma dag som servering? Då kan du göra den dagen innan. Glöm inte att sätta den i kylskåpet när den är färdig.