Du behöver
Nuoc chamsås
0,75 dl råsocker
0,5 dl asiatisk fisksås
0,5 msk risvinäger
3 msk limesaft
1 st röd chili stor, finhackad
2 st vitlöksklyftor
Nudelsallad
200 g risnudlar smala
2 st morötter skalade
1 st gurka skalad, urkärnad
1 pkt sockerärter ca 70g, sköljda
1 kg räkor med skal skalade
1 kruka mynta bladen
1 näve dill de fina vipporna
1 kruka koriander blad och stjälkar
1 dl jordnötter osaltade
Gör så här
Nuoc chamsås Lös upp sockret i 1 1/4 deciliter hett vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av, såsen ska ha en balans mellan sött, syrligt, salt och starkt.
Tillred risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla under kranen och låt rinna av.
Skär morötter och gurka i 5 centimeter långa bitar och strimla dem. Strimla sockerärterna.
Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. Häll över hälften av såsen och blanda om. Hacka örterna och blanda i.
Rosta jordnötterna i en torr stekpanna såde får lite färg. Stöt dem lite i en mortel eller hakca dem. Strö över salladen.
Servera resten av såsen vid sidan om.