Vietnamesisk sallad med nudlar och räkor

Du behöver Nuoc chamsås 0,75 dl råsocker 0,5 dl asiatisk fisksås 0,5 msk risvinäger 3 msk limesaft 1 st röd chili stor, finhackad 2 st...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

Nuoc chamsås

0,75 dl råsocker
0,5 dl asiatisk fisksås
0,5 msk risvinäger
3 msk limesaft
1 st röd chili stor, finhackad
2 st vitlöksklyftor

Nudelsallad

200 g risnudlar smala
2 st morötter skalade
1 st gurka skalad, urkärnad
1 pkt sockerärter ca 70g, sköljda
1 kg räkor med skal skalade
1 kruka mynta bladen
1 näve dill de fina vipporna
1 kruka koriander blad och stjälkar
1 dl jordnötter osaltade

Gör så här

1

Nuoc chamsås Lös upp sockret i 1 1/4 deciliter hett vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av, såsen ska ha en balans mellan sött, syrligt, salt och starkt. 

2

Tillred risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla under kranen och låt rinna av. 

3

Skär morötter och gurka i 5 centimeter långa bitar och strimla dem. Strimla sockerärterna. 

4

Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. Häll över hälften av såsen och blanda om. Hacka örterna och blanda i. 

5

Rosta jordnötterna i en torr stekpanna såde får lite färg. Stöt dem lite i en mortel eller hakca dem. Strö över salladen. 

6

Servera resten av såsen vid sidan om. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top