Halloumisticks med nuoc cham

Du behöver Nuoc cham 1 dl kokande vatten 0.5 dl strösocker 0.5 dl färskpressad limesaft 2 msk asiatisk fisksås 1 st röd chili 2 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Nuoc cham

1 dl kokande vatten
0.5 dl strösocker
0.5 dl färskpressad limesaft
2 msk asiatisk fisksås
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor

Halloumisticks

200 g halloumi
1 dl vetemjöl
1 st ägg
2 dl pankoströbröd
0.5 l smakneutral olja till fritering

Gör så här

1

Nuoc cham Häll det kokande vattnet i en skål och vispa i sockret tills det löser sig. Vispa i lime och fisksås. Dela chilin, skär bort skaft och kärnhus och finhacka resten. Skala vitlöksklyftorna och finhacka även dem. Vispa ner i dressingen och låt stå och dra.

2

Skär halloumin i centimetertjocka stavar på längden. Häll vetemjölet i en stor fryspåse, vispa upp ägget i en skål och lägg pankoströbrödet på en tallrik. Lägg stavarna i påsen med mjölet, blås in luft och skaka försiktigt tills alla stavar täckts med mjöl. Skaka av överflödigt mjöl, doppa i ägg och sedan i panko.

3

Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller stor stekpanna. När oljan är cirka 160 grader, fritera stavarna tills de är gyllene och frasiga runtom. Låt rinna av på hushållspapper och servera nyfriterade tillsammans med dippen.

4

Tips: Den här satsen dippsås räcker till mer – spara och häll över risnudlar eller ångkokta grönsaker till exempel, den är god till det mesta!


Kommentar:
Frasiga friterade halloumisticks doppas i sötsyrlig sås med hetta från chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top