Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
- 2.5 msk strösocker
Fyllning
200 g färskost av philadelphiatyp
1 dl florsocker siktat
1 dl vispgrädde
50 g vit choklad hackad
1.5 dl lemon curd på burk
Garnering
2 dl vispgrädde vispad
färska bär t ex jordgubbar, hallon, vinbär
ekologiskt odlade ätbara blommor
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna, cirka 25 x 30 centimeter, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten över papperet i ett jämnt lager.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Ta ut och strö sockret över kakan. Lägg över ett bakplåtspapper och en plåt, vänd upp kakan och dra av papperet som kakan gräddats på.
Vispa ihop färskost och florsocker. Koka upp hälften av grädden i en släpplättpanna. Ta pannan från värmen, häll i chokladen och rör till en slät massa. Vispa ihop färskost och chokladsmet. Tillsätt resten av grädden och vispa ihop till en kräm.
Bred curden över kakan. Bred på krämen. Rulla ihop från kortsidan, inte för hårt. Slå in rulltårtan i plastfilm och låt vila kallt 3–4 timmar eller över natten, då blir den lättare att skära i fina bitar.
Skär rulltårtan i bitar. Toppa bitarna med vispad grädde. Garnera med bär och blommor.
De här fina bakelserna gör du enkelt av rulltårta. Gör antingen 4 höga eller 5–6 låga bakelser.