Du behöver
Rostade primörer:
1 st morötter knippe
1 st rädisor knippe
1 st rödbetor eller gulbetor i knippe
1 st vårlök knippe
2 st vitlök färska och hela
3 msk olivolja
flingsalt nymalen svartpeppar
Salsa verde:
1 st kruka basilika
1 st kruka mynta
1 st persilja kruka
2 st vitlöksklyftor skalade
2 msk kapris
4 st sardellfiléer
1 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
Kryddig couscous:
1 st chili grön
1 msk olivolja
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
0.5 g saffran
5 dl couscous
1 kg lammkotletter uppskivade
3 msk olivolja
Välj de primörer du hittar just nu och njut av de vackra färgerna på plåten. Grilla eller stek ett par halverade citroner att pressa över lammet.